Helgstängt!

Samtlig afton och röda dagar håller vi stängt i butiken, elon.se håller öppet dygnet runt.

ELON_Enköping

Vitvaror

Hem-El

Ljuskällor

Värme & Luftvård

För bästa pris på hushållsmaskiner vitvaror köksapparater hem-el belysning hemmiljö värme & luftvård skicka e-post till oss.

Olika ljuskällor. Beställ dygnet runt på www.elon.se

LED
Här hittar du hela vårt sortiment med LED-ljuskällor. Du kan använda LED till de flesta typer av lampor, inomhus som utomhus, och det är ett energisnålt alternativ med lång livslängd. Dessutom får du ett behagligt ljus på köpet.
Ordet LED är en förkortning av Light Emitting Diode. LED består med andra ord av dioder som lyser. Ljusdioder användes tidigare mest till exempelvis displayer och som indikatorlampor. I takt med att LED-tekniken utvecklats och dioderna blivit mer ljusstarka, kan man nu använda LED till belysning.


Välj rätt ljuskälla till din lampa
Hos oss kan du välja mellan ett flertal olika typer av LED-ljuskällor, beroende på vilken variant som passar till din lampa. Vi har klara och matta kronlampor från cirka 1,2W upp till omkring 11W, klotformade och ovala. Du hittar också LED-spots och LED-reflektorer som passar de flesta typer av lampor.


Miljösmart med ledbelysning
Nu när den gamla energikrävande glödlampan har fasats ut, har LED blivit ett vanligt alternativ. Och det är ett alternativ med många fördelar. Med LED krävs det relativt lite energi för att lampan ska lysa och ljuskällor med LED har lång livslängd. I vårt sortiment hittar du LED-ljuskällor som har en livslängd på upp till cirka 25 000 timmar (LED lysrör kan ha en livslängd på upp till cirka 30 000 timmar). Ytterligare en fördel är att LED inte innehåller det miljöfarliga kvicksilvret.


Stort urval LED-ljuskällor
I vårt sortiment hittar du många olika varianter i olika storlekar, med olika ljusstyrka och färg. Du kan bland annat köpa en LED-lampa med sensor som automatiskt tänds när det börjar blir mörkt ute och släcks vid gryning. Smart för både miljön, din plånbok och din säkerhet.
Har du barn som vill ha lampan tänd under natten? Då kan nattlampan med LED-belysning vara ett smart köp för dig.

Halogen
Här hittar du Elkedjans utbud av lampor med halogen. Våra lampor i halogen finns i olika effekter, storlek på socklar och prisklasser.
En lampa med halogen påminner mycket om den traditionella glödlampan, men har många fler energi- och miljösmart egenskaper. Sedan 2013 är det förbjudet att sälja vanliga glödlampor i EU-länder.


Fördelar med halogen
Det finns många fördelar med att välja en halogenlampa. Jämfört med en vanlig glödlampa gör en lampa med halogen av med 30 procent mindre energi och håller 2-4 gånger längre, ungefär 2000 – 4000 timmar.
Halogensgasen i lampan förhindrar att glaskupan svärtas ner och ger ett jämnt ljus utan flimmer. Halogen tappar inte heller någon lyskraft, utan lyser med samma styrka hela sin livslängd

.Halogenlampor går att dimra.
Jämfört med andra lågenergilampor som kan behöva tid på sig att nå sin fulla ljusstyrka när du tänder lampan, tänds en lampa med halogen direkt. Dessutom tål lampor med halogen både höga och låga temperaturer - utan att ljuset blir sämre eller livslängden kortare.


Att tänka på
Spotlights och strålkastare med halogen blir ofta väldigt varma, det är därför väldigt viktigt att du tar hänsyn till detta när du monterar en lampa med halogen så den inte orsakar brand eller brännskador. De kan även bleka färger i målningar och träföremål.
Halogenlampor som liknar glödlampor har ofta ett värmebeständigt hölje och UV-skydd som gör dem mindre varma. Halogenlampor innehåller volfram – kom ihåg att alltid återvinna dina lampor med halogen som elavfall, farligt avfall eller lampåtervinning.

Lågenergi
Här hittar du Elkedjans utbud av lågenergilampor. Vi har lampor med lågenergi i olika modeller och utförande. Oavsett behov hittar du dina lågenergilampor hos oss.
En lampa med lågenergi har samma socklar som vanliga glödlampor, men är ett mycket mer energisnålt alternativ. Jämfört med vanliga glödlampor håller lågenergilampor 6-10 gånger längre. En lampa med lågenergi är oftast dyrare att köpa, men eftersom livslängden är avsevärt längre lönar sig lågenergilampor i det långa loppet.


Olika typer av lågenergilampor
Vi har lågenergilampor i många olika utföranden som glödlampsformad, kronformad, klotformad eller spiralformad. Vi har även lampor med lågenergi som går att dimra och tänds snabbt. I vårt sortiment hittar du även lampor som är särskild anpassade för utomhusbruk.


Spara energi med lågenergi
När du byter en glödlampa mot en lampa med lågenergi sparar du upp till 80 procent energi. Glödlampor håller bara 1000 timmar medan lågenergilampor håller mellan 6000 upp till 10 000 timmar.
Att tänka på
En lågenergilampa innehåller alltid en liten mängd kvicksilver. Kom ihåg att alltid återvinna dina lampor så inget kvicksilver hamnar i naturen.


Vilken lampa med lågenergi ska jag ha?
Vilka typer av lågenergilampor som passar dig beror på vad du ska använda lamporna till. Ska du använda den ute, vid middagsbordet, som mysbelysning eller i badrummet? Kom förbi din närmaste Elkedjan-butik så hjälper vi dig hitta den lampa med lågenergi som passar dig bäst.

  Kontakta oss          Beställa           Kopplat & Klart       

Copyright 1999-2018 Handelshuset i Mälardalen AB. All rights reserved.  Reservation för felaktigt pris eller text kolla alltid med butiken samt med tillverkarens hemsida för vad som gäller innan beställning!